محتوا چیست | اجزای اصلی یک محتوا خوب
در ادامه موضوعات کسب و کار های آنلاین و ملزومات آن امروز به سراغ یکی از مطالب و مسائل اصلی می رویم. به طور کلی پیش از شروع کار و راه اندازی باید از خود بپرسیم محتوا چیست ؟ زمانی که از خود می پرسید محتوا چیست یعنی شما متوجه لازمه وجود این موضوع در کسب و کارتان شده اید.
محتوا به طور کلی همان پل ارتباطی شما با مخاطبان و یا مشتریان شماست. مدت بسیاری است که از وجود کسب و کار های آنلاین و رشد آن ها می گذرد. در نتیجه پیدا کردن پاسخ مناسبی برای سوال محتوا چیست ممکن است سخت به نظر برسد. چرا که بسیاری از منابع مشغول توضیح موارد و نکات حرفه ای تر و پیشرفته تری هستند.
بسیاری از مدعیان حوزه پاسخ ها و تعاریف بسیاری برای محتوا چیست از خود ارائه داده اند. با ما همراه باشید تا بعضی از این تعاریف را برای شما نیز بازگو کنیم:
محتوا مجموعه اطلاعات و تجربه هایی است که به دست کاربر نهایی و یا مخاطب میرسد.
چیزی است که توسط بعضی از رسانه ها و مدیا ها به شکل صوتی، متنی یا به وسیله هر یک از هنر های مختلف” بیان میشود.
محتوا ارائه اطلاعات با یک هدف خاص به مخاطبان از طریق یک کانال و در یک فرم خاص است.
توضیح آخر متشکل از پنج جزء اصلی است:
اطلاعات
هدف
مخاطب
کانال
فرم
1) اطلاعات
زمانی که به محتوا چیست می رسید باید در نظر داشته باشید که در خصوص چه ایده هایی قصد انتشار مطلب را دارید؟ اطلاعات درست همان مجموعه ای است که کاربران و مخاطبانتان احتیاج دارند آن را بشنوند.
2)هدف
اصلا برای چه به این کار روی می آورید؟ قصد دارید فکر مخاطب خود را به کجا ببرید؟ چه حسی به آن ها دست بدهند؟ چه کار باید کنند؟ یک محتوا درست زمانی کار خود را به خوبی انجام می دهد که برای فتح هدفی مشخص برنامه ریزی و طراحی شده باشد. انتقال درست این هدف به کاربران و مخاطبان انگیزه بخش بوده محتوای نهایی را بهینه می کند.
3) مخاطب
چه اشخاصی را به عنوان هدف محتوای تولیدی خود قرار داده اید؟ موارد بسیار زیادی پیش آمده که خیلی از بیزینس ها و برند هایی که مشغول کار هستند بی آنکه بررسی کنند مخاطب به چه چیزی لازم دارد و این نیاز را مورد توجه و بررسی قرار دهند به تولید محتوا می پردازند. پیش از آنکه خود را درگیر اینکه محتوا چیست بکنید سعی کنید مخاطب نهایی هدف را بررسی کنید و به دنبال دغدغه های او بروید.
4) کانال
از چه راهی محتوای تولید شده را به مخاطب خود انتقال می دهید؟ چیزی که مشخص است شما نباید در شبکه هایی اجتماعی که مخاطب هدف شما حضور ندارد فعالیت داشته باشید. اما زمانی که مخاطب هدف در شبکه اجتماعی مانند Linkdin فعال بود لازم است محتوای خود را در این فضا نیز منتشر کنید. سعی کنید فعالیتتان را در کلیه شبکه هایی که مخاطب هدف شما وجود دارد فعال باشید. برای کلیه اموری که در راستای رسیدن به هدفتان انجام می دهید نوعی فیلتر تعبیه کنید. از طریق این فیلتر سعی کنید کانال هایی را که اثربخش تر بوده و مفید تر عمل می کنند را جدا کرده و بیشتر بر روی آن ها تمرکز کنید.
5) فرم
به چه شکل رابطه های خودتان با مخاطبتان را در آخرین حالت نمایش میدهید؟ بعد از گزینش کانال ها و راه های ارتباطی و انتشار مطالب، وقت آن است که دسته بندی خود را مشخص کنید. سعی کنید با گزینش اینکه محتوای تولیدی از چه نوعی باشد آغاز به کار کنید. ویدئو، پست وبلاگ، مقاله یا پادکست بسازید. بعد از آن فرم را به لحاظ نوع رسانه، طول، اندازه، سبک و … در نظر بگیرید تا یک محتوای مناسب تهیه کنید. ولی آنچه عیان است متفاوت بودن محتوا ی تولید شده از نقطه نظر هر مخاطب است و با وجود این همه تبلیغات در مورد بازاریابی محتوا، برای یک لحظه تصور کنید که محتوا چیست ؟ محتوا با توجه به بافت و موضوع برای افراد و موقعیت های مختلف، معنی های گوناگونی دارد.